Присяжна одного з судів Кіровоградщини заплатить штраф за несвоєчасно подану декларацію

28.04.2021 07:42

Присяжну одного з районних судів Кіровоградської області визнали винною у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.1 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області. 

За інформацією, присяжна несвоєчасно подала щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2019 рік.

На присяжну рішенням суду накладено штрафи у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.

Рішення суду набрало законної сили.

Довідково:

Відповідно до частини першої статті 45 вищезазначеного Закону суб’єкти декларування зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається НАЗК.

Відповідно до підпункту «г» пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» суб’єктами, на яких поширюється дія цього, є присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).

Переглядiв: 1402