Привласнили понад 9 мільйонів під час реконструкції: 31-річному уродженцю Кіровоградщини повідомили про підозру

05.12.2022 10:58

Слідчі Київщини повідомили про підозру 31-річному уродженцю Кіровоградщини – директору комунального підприємства та ще трьом співучасникам злочинної схеми. Про це повідомляє медіапортал DOZOR з посиланням на поліцію столиці.

Так, зловмисники підозрюються у створенні схеми розтрати бюджетних коштів під час ремонту спортмайданчиків в одному з парків Києва.

Під час розслідування з’ясувалося, що Деснянська РДА уклала договір з кількома підприємствами щодо реконструкції бейсбольного та футбольного полів у парку «Муромець». Підрядники надали неправдиві службові документи із завищеними цінами робіт. До того ж, роботи з реконструкції не були завершені.

Правоохоронці провели 11 обшуків – у Києві та Вінницькій області та вилучили кошти, флеш-носії, фінансово-господарську документацію та інші речові докази. Експертизи підтвердили факт завданих збитків державі у розмірі більше 9 мільйонів гривень.

Про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4, ч. 5 ст. 191 - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та ч. 2 ст. 366 - службове підроблення Кримінального кодексу України повідомили також 35-річному вінничанину – комерційному директору приватного підприємства. 31-річний уродженець Кіровоградщини – керівник комунального підприємства та два інженера цього підприємства теж наразі офіційно підозрювані у кримінальній справі.

Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру ще двом учасникам незаконної схеми. Наразі триває досудове розслідування. Фігурантам загрожує до дванадцяти років тюремного ув’язнення.

Переглядiв: 1323