Професор з Канади презентував «Світло і танець» у Кіровограді (ФОТО)

21.06.2017 14:52
image

У Кіровограді в художньому музеї відкрилася фотовиставка професора сценографії Райерсонівської школи виконавських мистецтв, Університету ім. Е. Рейерсона (Торонто) Павла Босого під назвою «Світло і танець» сьогодні, 21 червня. Про це повідомляє DOZOR.

На відкриття виставки долучилися батьки науковця, а також художники. За словами Павла Босого, який вже три роки викладає в канадській школі мистецтв, експозиція фотографій відбиралася з 7 тисяч знімків з виступів канадських хореографічних колективів.

«Дуже приємно, що музей мене запросив. Моє місто буде першим, де побачать ці фотографії, які відбиралися професійною балериною. Знімків було більше 7 тисяч, але вона відібрала лише 33. На фото представлене сучасне хореографічне мистецтво, таким, яким його бачать у Північній Америці. Колективи танцюють завжди «про щось», про якісь конкретні життєві проблеми, про сучасне. Людина на сцені передає свої пошуки, свої сумніви. Сучасне хореографічне мистецтво-це симбіоз творчості хореографа, виконавця, художника по світлу, та художника по костюмах. Особливий акцент на цій виставці є саме на світлі, бо без нього неможливо побачити танець та емоції», - розповів про виставку митець.
«Я дуже багато років фотографую роботу хореографічних колективів. Ідея виставки – донести частину Канади до України. Якщо ви поглянете на фото, то побачите, що колективи виступають здебільшого босі. Це виглядає дуже естетично. Вважається, що таким чином під час вистави глядач може побачити справжні емоції акторів балету. У нас дуже багато уваги приділяється технічним моментам на сцені. Без добре поставленого світла неможлива якісна постановка. Якщо порівнювати з Україною, то, звісно, українські колективи звикли до всього: до кривих сцен, до поганої підлоги, освітлення. Я хотів би побажати, щоб в Україні була можливість вдосконалювати постановки відповідно до високих технічних вимог», - зазначив у коментарі сайту DOZOR Павло Босий.

За інформацією, виставка фотографій Павла Босого триватиме у художньому музеї протягом місяця.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1228