Професор з Кропивницького завоював «бронзу» на чемпіонаті світу з дзюдо серед ветеранів (ФОТО)

14.09.2022 12:32

Професор ЦНТУ Юрій Кулєшков став «бронзовим» призером чемпіонату світу з дзюдо серед ветеранів, який пройшов днями у Кракові. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі вишу.

Так, у турнірі взяли участь більше 800 спортсменів з 60 країн, збірна України була представлена 38 дзюдоїстів-ветеранів (віком старше 30 років):

Професор кафедри експлуатації та ремонту машин ЦНТУ Юрій Кулєшков виступав на чемпіонаті світу з дзюдо серед ветеранів у віковій групі М8 – вік 65-69 років та ваговій категорії до 73 кг. Він виграв свій перший бій у представника Іспанії, але в другому поєдинку поступився дзюдоїсту з Румунії.

Основний час двобою (2,5 хвилини боротьби) між Юрієм Кулєшковим та румунським дзюдоїстом завершився унічию 0:0, додатковий час завершився унічию 0:0, але за додатковими показниками: кількістю зауважень, головний суддя віддав перемогу, – й путівку до фіналу, – представнику Румунії.

Бронзова медаль даної вікової та вагової категорії однозначно поїхала б до України, оскільки у поєдинку за ІІІ місця зустрілися два дзюдоїсти збірної України: Юрій Кулєшков та Сергій Зеленецький (місто Узин, Київська область).

 «Сергій Зеленецький хоча й на два роки старше за мене, проте помітно здоровіше, крупніше за мене, – говорить Юрій Кулєшков. – Декілька років тому ми з ним боролися на ветеранському турнірі з самбо в Одеській області. Я тоді суттєво поступався по очках але якимось дивом виграв поєдинок. Пам’ятаючи той матч, зараз я вже знав, що потрібно робити. Так, досвід попереднього особистого поєдинку допоміг вибороти бронзову медаль чемпіонату світу».

Загалом на даному чемпіонаті світу серед ветеранів збірна України з дзюдо виборола вісім нагород: дві золоті медалі та шість бронзових. Одна з цих медалей на рахунку професора кафедри експлуатації та ремонту машин ЦНТУ Юрія Кулєшкова.

  Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 937