Профільне управління пояснило особливості умов роботи працівників галузі освіти віком від 60 років

06.04.2020 11:05

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів, на території України були встановлені додаткові карантинні обмеження. Згідно з постановою особи, які потребують самоізоляції, є особи, які досягли 60-річного віку. Про це повідомляє управління освіти і науки ОДА, інформує медіапортал DOZOR.

Так, управління освіти і науки Кіровоградської облдержадміністрації наголошує на необхідності проведення відповідної роботи з працівниками підпорядкованих закладів віком старше 60 років на період оголошення карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, а саме: 

-  забезпечити самоізоляцію непедагогічних працівників закладів, установ освіти з оплатою не менше двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу) (частина 1 статті 113 Кодексу законів про працю України із змінами і доповненнями) або надати такій категорії працівників частину щорічних оплачуваних відпусток, у тому числі без збереження заробітної плати (за їх згодою);

-  всіх педагогічних працівників віком старше 60 років перевести на дистанційну роботу;

-  у разі необхідності переводити тимчасово на період карантину на посади непедагогічних працівників, які перебувають на самоізоляції або у відпустці, інших технічних працівників.

 

Переглядiв: 1957