Програма комплексного відновлення Кіровоградщини включатиме реалізацію більше трьохсот проєктів

10.07.2023 16:23

У Кіровоградській області розпочали розробку проєкту програми комплексного відновлення регіону на 2023-2025 роки. Відповідна обласна робоча група за участі голови обласної ради Юрія Дрозда та під головуванням начальника ОВА Андрія Райковича засідала сьогодні, 10 липня. Про це повідомляє прес-служба обласної ради, інформує медіапортал DOZOR. 

Наразі до програми планують включити 334 проєкти.

«Маємо почути думку та пропозиції від керівників громад. Впевнений, що вони мають плани стратегічного розвитку своїх територій, відповідно пропоную максимально широко залучити їх до процесу розробки. Також націлюю представників ОТГ активніше долучатися до грантових програм. На минулому тижні 5 громад області отримали від держави, при підтримці Європейського союзу, більше 244 мільйонів гривень на реалізацію своїх проєктів. Та в цей перелік мали б увійти всі 49 громад Кіровоградщини», - звернувся на засіданні робочої групи голова обласної ради Юрій Дрозд.

Подати програму комплексного відновлення на схвалення депутатами обласної ради планують у листопаді-грудні 2023 року. Проєкт також пройде етап громадського обговорення. Попередньо вартість реалізації програми становитиме більше 10 мільярдів гривень.

Переглядiв: 575