Програмісти з усієї країни сіли за комп’ютерну гру у кіровоградській «льотці» (ФОТО)  

20.01.2017 15:38

image

У Кіровоградській Льотній академії стартував міжнародний форум розробників комп’ютерних ігор «Global Game Jam» сьогодні, 20 січня. Про це повідомляє сайт DOZOR.

На хакатон в Кіровоград з’їхалося близько 130 учасників з 8 областей України, але, незважаючи на початок форуму, реєстрація триватиме до 11 години ранку суботи. Також вже зареєстровано близько 25 команд, але гравці можуть об’єднуватися в команди вже під час роботи.

«Головна мета хакатону – створити та згуртувати ІТ-спільноту України, познайомити розробників ігор один з одним, дати можливість створити якісний та унікальний продукт який доведе, що Кіровоград займає гідне місце в ІТ-середовищі України», – повідомив начальник Льотної академії Сергій Неділько.

Своєрідністю «Global Game Jam» є те, що він проходить одразу у 101 країні. Організатори жартома відзначають, що в хакатоні бере участь більше країн ніж у зимовій олімпіаді.

О 17:00 оголошена цьогорічна тема, і учасники протягом 48 годин поспіль будуть працювати над своїми проектами. Оцінюватиме результати роботи міжнародне журі. Автори найкращих ігор отримають цінні призи. Також оголошений приз в розмірі ста доларів за кращу гру для мобільних.

«На хакатоні учасники мають проекспериментувати з новими технологіями, співпрацювати з іншими розробниками, арт-художниками, тестувальниками. Не обов’язково створювати комп’ютерну гру. Це може бути настільна гра, або новий вид спорту з використанням дронів. Головне – розкрити тему», – розповів координатор хакатону в Україні Олексій Ізвалов.

Головною умовою «Global Game Jam» є те, що усі розробки мають бути «розшарені», усі коди ігор мають бути відкритими, аби кожен міг вільно ними скористатися.

Також центральний оргкомітет  розміщує на сайті диверсифікатори, які направляють розробників. Наприклад, організатори пропонують створити гру в якій один персонаж буде керуватися двома гравцями, або гру, стилістика якої нагадує стиль відомого художника, або має свій унікальний стиль.

Загалом цьогорічний «Global Game Jam» проходить у понад 700 локаціях. Українська локація у Кіровограді займає 56 місце у світі. 

image

image

image

image

image

image

image

 image

image

Переглядiв: 2960