Прогресивний рок та українська автентичність: У Кропивницькому відбувся благодійний концерт

17.07.2022 11:51

В обласному центрі на локації «МИР 2.0» пройшов благодійний концерт за участі місцевих гуртів YELKA та Inside The Sound ввечері 16 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Зал на локації дав змогу насолодитися якісною живою музикою кільком десяткам гостей. Вхідним квитком були символічні 100 гривень на підтримку Збройних сил України. А ще гостям заходу дарували тематичні наліпки.

«Ідея організувати цей концерт виникла на одній з репетицій гурту YELKA. Пропозицію провести цей захід Максим Величко,який є sound- продюсером проекту та Inside The Sound – це його авторський проект спільно з Дмитром Трифоновим. Він сказав: «Давайте виходити в люди, грати наживо і таким чином допомагати Збройним силам України», - зазначила учасниця проекту YELKA Світлана Буланова.

 Концерт був на два відділення: під час першого інструментального відділення  гурт Inside the sound подарував глядачам низку композицій в жанрі прогресивного року. У другому відділенні гурт YELKA виконав сім автентичних пісень, які записані з проектом «Баба Єлька» під час експедицій Кіровоградщиною та прочитані гуртом вже в сучасному стилі.

«Ми надали цим пісням нового бачення, але змінилося звучання композицій – через війну. Ці пісні стали більш болючими для наших сердець. Наприклад, пісня «Ой, сяду я край стола» - про трагічну долю жінки, яка не дочекалася свого коханого з війни. Цій пісні понад сто років, ми записали її в селі Липняжка, але коли ми робили сучасну версію до війни в Україні, ми розуміли цей біль, але не настільки. А зараз, коли ми зараз щодня ризикуємо життям своїх дітей, над нами літають ракети, ми розуміємо, що нам треба вистояти зараз, зберегти свою незалежність, зберегти своїх дітей. У нас немає іншого вибору», - поділилася Світлана Буланова.

    Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 5852