Прокуратура через суд зняла обтяження у користуванні об’єктом культурної спадщини у центрі Кропивницького

22.02.2023 10:03

Прокуратура через суд зняла обтяження у користуванні об’єктом культурної спадщини у центрі Кропивницького, що розташований по вулиці Чорновола. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області.

Так, державний реєстратор вніс запис до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про зняття обтяження з пам’ятки архітектури та монументального мистецтва місцевого значення з найменуванням «Колишній особняк кінець 19 століття», загальною площею 713 кв.м, вартістю 3 494 тис. грн, яка розташована в м. Кропивницькому по вул. В. Чорновола, 46/60 та належить територіальній громаді сіл, селищ і міст Кіровоградської області.

Так, прокурором встановлено, що державним виконавцем накладений арешт на об’єкт культурної спадщини з метою забезпечення виконання зобов’язань окремої юридичної особи, яка не була власником такого майна. Зазначеним порушено законні права та інтереси територіальної громади й держави по здійсненню права власності щодо комунального майна та забезпечення збереження культурного надбання для прийдешніх поколінь.

Господарський суд області доводи прокурора підтримав, позов задовольнив, а держреєстратор виконав рішення суду.

Переглядiв: 749