Прокуратура скасувала незаконне придбання палива для шкіл Кіровоградщини

14.01.2019 13:07

Прокуратура Кіровоградщини у судовому порядку скасувала результати незаконної закупівлі палива для закладів освіти на загальну суму 1,2 млн грн. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області.

Так, відділ ювенальної юстиції прокуратури Кіровоградської області в судовому порядку довів недійсність результатів публічної закупівлі палива для підвезення дітей до шкіл Новоархангельського району з порушенням вимог законодавства.

За рішенням тендерного комітету відділу освіти, молоді та спорту Новоархангельської РДА закупівлю провели шляхом застосування переговорної процедури за відсутності конкуренції серед суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють торгівлю паливом для автотранспортних засобів.

Проте на території району окрім переможця закупівлі зареєстровано ще 8 фізичних осіб підприємців з зазначеним видом діяльності.  Таким чином, застосування переговорної процедури замовником порушує закріплені законодавством принципи добросовісної конкуренції, максимальної економії та ефективності, відкритості та прозорості на всіх стадіях закупівлі, запобігання корупційним діям і зловживанням.

Переглядiв: 450