Прокуратура знайшла порушення законодавства у підрозділах поліції

16.01.2019 12:25

Органи прокуратури Кіровоградської області вивчили стан додержання вимог законодавства про адміністративні правопорушення під час виконання постанов суду про застосування адміністративного стягнення у виді адміністративного арешту територіальними підрозділами ГУНП в області. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві. 

Так, під час застосування заходів впливу за адміністративні правопорушення в діяльності службових осіб територіальних органів поліції виявлені порушення вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення при виконанні судових рішень зазначеної категорії. 

Зокрема, станом на 1 січня 2018 року залишаються невиконаними 39 постанов суду про застосування до громадян адміністративного арешту, що є порушенням вимог ст. 326 КУпАП щодо негайного виконання таких судових рішень. Крім того, виявлено порушення законодавства при складанні протоколів про адміністративні затримання.

З метою усунення виявлених порушень прокурори направили 6 актів прокурорського реагування, за результатами розгляду частини з яких до дисциплінарної відповідальності вже притягнули двох правоохоронців. 

Переглядiв: 441