Прокурори вимагатимуть відсторонення очільниці управління освіти Кропивницької міськради від посади

13.11.2023 15:07

Прокуратура вимагатиме відсторонення очільниці міського управління освіти Лариси Костенко від посади. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області. 

Сьогодні прокурори Кропивницької окружної прокуратури, у межах розслідування кримінального провадження про зловживання керівника управління освіти міськради та працівника цього Управління, звернулися до місцевого суду з двома клопотаннями.

Прокурори клопотатимуть перед судом про відсторонення посадовиці та її підлеглої від займаних посад на час слідства, а також про обрання фігурантам справи запобіжних заходів.

Нагадаємо, правоохоронці повідомили про підозру начальнику управління освіти Кропивницької міської ради та працівнику бухгалтерії управління за фактом зловживання службовим становищем. За даними слідства, підозрювані, за попередньою змовою, діючи в інтересах приватної структури - постачальника електроенергії, включили до оплати та за кошти місцевого бюджету здійснили оплату електроенергії, яка фактично не була спожита закладами освіти міста. Внаслідок зловживання посадовців інтересам територіальної громади завдано шкоду в розмірі майже 600 тис грн, що підтверджено висновком відповідної експертизи.

Переглядiв: 602