Провідний спеціаліст мережі медцентрів «ДокторПРО» в Україні – про проблему чоловічого безпліддя

20.08.2019 08:44
image

Чоловіча форма безпліддя така ж поширена, як і жіноча. Тільки чоловіки рідше звертаються за допомогою до лікарів, що призводить до розладу в сім'ї, повідомляють у медичному центрі «ДокторПРО».

 ««Чому не виходить завагітніти? Що ми робимо не так?» - перші питання, які задають собі пари при спробах зачати дитину протягом тривалого часу. На сьогоднішній день близько 15% сімейних пар стикаються з проблемою безпліддя. І в більшості цих випадків вирішальну роль грає не жіночий фактор, як прийнято вважати в нашому суспільстві. У моїй практиці дуже рідко зустрічалися чоловіки, які самі прийняли рішення перевіритися на наявність проблем - в основному на цей крок їх підштовхували дружини, подруги. Але потрібно зрозуміти просту річ: чим раніше ви погодитеся, що проблема існує і її потрібно вирішувати, тим швидше ви зможете почати лікування і побачити його результати», - говорить провідний спеціаліст мережі медичних центрів «ДокторПРО» в Україні, який займається проблемою чоловічого безпліддя.
«Є кілька видів цієї хвороби, але сьогодні зауважу про секреторну форму. При ній в яєчках не виробляється потрібна кількість сперматозоїдів для запліднення. Або ж їх рухливість не така висока, щоб досягти яйцеклітини. Всіх пацієнтів цікавить, в чому ж причина розвитку такої патології. Секреторну форму безпліддя в 75% випадків викликає захворювання варикоцеле, коли вени яєчка не забезпечують відтік крові. Через це розвивається застій, і тканини погано забезпечуються кров'ю. Найчастіше хвороба виникає в лівому яєчку, але може перейти і на праве. Тому чоловікам бажано не затягувати зі зверненням до лікаря».

Не варто забувати і про значимість здорового способу життя, зазначає фахівець. Зловживання алкоголем, наркотиками, а також недосипання - лише деякі фактори, що сприяють розвитку безпліддя. Якщо більше року парі не вдається завагітніти, варто пройти обстеження, наголошує спеціаліст медцентру.

«Отримати консультацію уролога, вибрати стратегію лікування і позбавитися від безпліддя можна в «ДокторПРО». Ми використовуємо комплексний підхід, тому первинне обстеження включає консультацію, УЗД органів малого тазу, доплерографію, бітезіометрію,  огляд передміхурової залози . Попередній запис мінімізує ваше очікування в черзі та зробить ваш візит зручним. Лікарі високої кваліфікації використовують індивідуальний підхід до кожного пацієнта. Ми гарантуємо повну конфіденційність. Приходьте в «ДокторПРО» і подаруйте собі шанс на дитячий сміх у вашому домі», - зазначають у медцентрі.

Інформацію розміщено на умовах інформаційного партнерства

Переглядiв: 1158