Провокаційна виставка відкрилася у кропивницькій галереї (ФОТО)

06.10.2020 15:20
image

В обласному центрі в галереї «Єлисаветград» відкрилася виставка одеського художника Олексія Маліка під назвою «Маю те, що маю» сьогодні, 6 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, на виставці представлено більше 20 робіт. Усі картини створені в унікальному авторському стилі. За словами власника галереї Миколи Цуканова, виставка у Кропивницькому спланувалася досить спонтанно.

«Я завжди із великим задоволенням приїжджаю до Одеси, щоб зустрітися зі своїми друзями-художниками. Нещодавно вони мене покликали на виставку не зовсім звичайного художника – викладача інституту. Це була довільна виставка прямо на вулиці вздовж дерев. Натовп, проходячи повз, зупинявся. Ось таким чином я це побачив і мене зацікавила виставка. Спочатку я не збирався запрошувати автора, а просто скромно сказав, що запрошую до нашої галереї. Він запитав: «Коли?». Я відповів, найближчим часом. Познайомилися ми з ним у серпні, а вже сьогодні презентуємо його творчість у нас», - розповів Цуканов.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Микола Цуканов каже: ця виставка є дещо провокаційною, адже картини є самобутніми, не такими, до яких звик кропивницький глядач.  

«Мені здається, що це переломлює нашу свідомість про традиційні виставки, які у нас проходили. Є зовсім інша творчість, яка змушує не лише насолоджуватися чимось, а замислитися.  Я сьогодні теж знайомлюся з мистецтвом цього художника і буду вчитися його сприймати його для себе. Це ж робитимуть і  люди, які прийдуть на виставку. Моя справа – зробити маленьку провокацію. Багато людей телефонують, запитують, коли можна прийти на виставку, тому що бачили анонс в інтернеті. Мені здається, що ця частина викличе емоції зовсім іншої категорії людей, які також люблять мистецтво» - Цуканов.

Автор виставки Олексій Малік говорить: його мистецтво – концептуальне, сучасно. Кожна картина має особливий сенс, а глядач може бачити зображене на картині по-своєму.

«Вся моя творчість – це пошук власного рішення, власного я. Це зріз моєї творчості за 20 років, коливання від одного до іншого. Я несу у світ концептуальне мистецтво, сучасне, позитивне. Концептуальне – це мистецтво, у якому художник хоче донести якусь ідею. Звісно, у моїх картинах прихований філософський сенс. Філософія, мабуть, є у всьому. Це погляд на життя. У мистецтві, сподіваюся, також щось таке є. Мені подобається, що глядач займається сумісним мистецтвом з художником, оскільки він бачить більше, ніж я намалював», - поділився з медіапорталом DOZOR художник.
image
image

Автор виставки зазначає: радий представити свої роботи кропивничанам та запрошує містян до галереї.

«По-перше, я люблю і поважаю жителів вашого міста. По-друге, я б хотів бути побаченим та почути, що вони про думають про мою творчість. Мені важливо знати, а не просто  малювати для себе. Глядач дав якийсь відгук, або навпаки покритикував У будь-якому разі це корисно для душі, адже я для глядача і творю», - каже Малік.
image

За словами Миколи Цуканова, виставку можна буде переглянути у галереї «Єлисаветград» протягом місяця.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2845