«Прозорий» офіс, який поспіхом відкрили у Кропивницькому, працює без декларації про готовність  до експлуатації

08.10.2020 14:30
image

«Прозорий офіс»,  який напередодні виборів відкрив міський голова Андрій Райкович, працює без зареєстрованої декларації про готовність об’єкта до експлуатації. Про це у відповідь на запит журналіста медіапорталу DOZOR повідомили в управлінні державної архітектурно-будівельної інспекції у Кіровоградській області.

Так, згідно з даними договору у системі електронних закупівель «Prozorro», ремонтні роботи по об’єкту «Прозорий офіс», мали тривати до 30 листопада. Втім, ЦНАП поспішили відкрити вже у День міста - 19 вересня. За даними ДАБІ, у липні 2018 року дозвіл на виконання робіт замовник отримав. Однак об’єкт в експлуатацію офіційно не введено.

«У реєстрі будівельної діяльності (далі – Реєстр) дані щодо реєстрації декларації про готовність до експлуатації об’єкта «Реконструкція будівлі по вулиці Архітектора Паученка, 41/26 для створення і функціонування центру наданна адміністративних послуг у форматі «Прозорий офіс» м. Кропивницький відсутні», - повідомили у відповідь на запит в ДАБІ у Кіровоградській області.
image

Тим часом управління капітального будівництва Кропивницького відмовило журналістам відповідати на ці ж питання, мотивуючи це тим, що запитувана інформація про те, чи введена в експлуатацію будівля, в яку ходять містяни отримувати послуги, не належить до публічної. Також у запиті відповіли, що розглядатимуть журналістський запит як звернення громадянина.

image

За коментарем медіапортал DOZOR звернувся до регіонального представника Інституту масової інформації у Кіровоградській області Павла Лісниченка, який зазначив, що така відповідь від міськради є порушенням прав журналістів на отримання інформації.

"У відповіді міської ради дійсно має місце порушення прав журналістів на доступ до публічної інформації. В запиті направленому журналістами на наш погляд відсутні елементи звернення, про яке говорять представники міськради. Всі питання стосуються саме надання інформації, а не якихось інших прохань", - коментує ситуацію регіональний представник Інституту масової інформації у Кіровоградській області Павло Лісниченко. 

Фото chamber.kr.ua

Переглядiв: 2185