П’ять громад Кіровоградщини долучилися до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків

16.10.2024 09:48

Бобринецька міська рада,  Великосеверинівська сільська рада,  Кропивницька міська рада,  Новоукраїнська міська рада, Світловодська міська рада  вже мають Сертифікат про долучення до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків у житті громад в Україні.-  йдеться у повідомлені Кіровоградського регіонального відділення Асоціації міст України.

Рішення “Про приєднання до Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад” органи місцевого самоврядування ухвали протягом 2018 – 2019 років.

В Асоціації міст України, яка є національним координатором підписання Хартії в Україні констатують: Сертифікат про долучення до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків у житті громад в Україні вже мають 87 територіальних громад та 2 обласні ради – 87-ю приєдналась Трускавецька міська рада, яка ухвалила відповідне рішення в серпні 2024 року.

Всього Хартія налічує більше 2000 учасників у 36 країнах Європи.

Асоціація міст України запрошує долучитися до Хартії всі органи місцевого самоврядування, які забезпечують в громадах дотримання європейських принципів рівності та гідності.

Для довідки: Європейська хартія рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад розроблена за підтримки Європейської Комісії та прийнята Радою європейських муніципалітетів та регіонів (РЄМР) у 2006 році.

(за матеріалами Асоціації міст України)

Переглядiв: 60