П’ять громад Кіровоградщини матимуть кошти для підтримки сімей з дітьми

05.10.2022 13:40

Кропивницька, Новоукраїнська, Олександрійська, Приютівська та Світловодська громади увійшли до переліку 51 території, які завдяки співпраці ЮНІСЕФ та Асоціації міст України отримають цільове фінансовання у розмірі 50 тисяч доларів США. Про це повідомили у повідомлені Кіровоградського регіонального відділення Асоціації міст України, інформує медіапортал DOZOR. 

Так, за інформацією заступника міського голови Михайла Бєжана обласний центр вже отримав 1912 наборів зимового одягу і взуття для дітей із родин вимушених переселенців, які нині проживають у Кропивницькому.

«Дітки віком від 2 до 9 років, які з батьками переїхали у Кропивницький з окупованих і прифронтових територій, отримають зимові набори — куртки, взуття, теплий одяг. Це буде суттєва підтримка родинам вимушених переселенців, адже багато хто з них евакуювався, взявши лише мізер речей, а купити новий одяг не всі з них спроможні», - повідомив Михайло Бєжан.

Дитячі зимові набори в Кропивницькій громаді роздаватимуть через міські навчальні заклади та гуманітарний центр «Територія успіху», які мають на обліку дітей внутрішньо переміщених осіб.

Загалом на сьогодні 35 територіальних громад вже отримали кошти та здійснюють закупівлю необхідних товарів чи робіт. Зазначені кошти громади в основному використовують для:

• облаштування дитячих просторів, місць для відпочинку, ігор та спорту;

• облаштування місць тимчасового проживання ВПО;

• облаштування закладів освіти, підготовка їх до опалювального сезону;

• закупівлі продуктових та гігієнічних наборів;

• закупівлі медично обладнання, обладнання для організації освітнього процесу.

Довідково

Ініціатива ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді» об’єднує місцеву владу, громадянське суспільство та бізнес задля спільної мети – створення комфортного для дітей та молоді середовища, де кожен може реалізувати свій потенціал. Партнерами ініціативи в Україні є Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA); Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; Міністерство соціальної політики України; Міністерство молоді та спорту України; Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України»; Уповноважений Президента України з прав дитини, Національна Молодіжна Рада України.

Ініціатива передбачає захист 5 базових прав дитини, включаючи право бути почутими, право на охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, право на безпеку, дитинство, визнання та справедливе ставлення. Громади, які ведуть активну роботу в напрямку захисту прав дітей та молоді та успішно реалізували план дій, отримують офіційний статус, який дозволить громаді більш тісно працювати з іншими громадами, як всередині України, так і за її межами, залучати інвестиції передусім у соціальні проєкт, а також сигналізувати про досягнення та позитивні зміни для дітей та молоді.

Переглядiв: 1005