П’ять років йде розслідування та пошук винних у вбивстві та підпалі кропивницького валютника

07.11.2022 17:56

Підозрюваних у вбивстві кропивницького валютника Олега Крикуненка не знайшли протягом п’яти  років з моменту його вбивства. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

Так, Олег Крикуненко зник у листопаді 2017 року. Його розшукували декілька днів. І вже 12 листопада його обгоріле тіло в автомобілі марки Lexus знайшли неподалік Кропивницького – у селі Лісне. 

У  результаті досліджень інформація, що загиблим був дійсно валютник з Кіровограда Олег Крикуненко, підтвердилася. 

Нині у поліції області повідомили про проведення усіх необхідних заходів, спрямованих на встановлення осіб, які підозрюються у вбивстві чоловіка.

«Особи, причетні до злочину,  поки що не встановлені. У кримінальному провадженні за  ч. 1. ст. 115 ККУ та ч. 4. ст. 187 ККУ.  проводиться досудове слідство. Проводяться заходи із встановлення обставин злочину та встановлення осіб, які причетні до кримінального правопорушення»,  - повідомили у поліції області.

В єдиному реєстрі судових рішень остання ухвала Ленінського районного суду щодо даного злочину оприлюднена 19 березня 2019 року.  У документі йдеться, що потерпілий займався тривалий час обміном валюти, продажем виробів з золота. Обмін він робив з власної машини, яку паркував біля ринку «Август». При собі постійно мав значну суму у різній валюті та золоті вироби. 7 листопада він виїхав від магазину «Август» та попрямував у бік села Соколівське. 12 листопада від жителя села Лісне надійшло повідомлення про виявлення спаленого автомобіля. СОГ виявила на місці події легковик марки «Lexus LX 570», а в салоні авто – останки чоловіка, як виявилося в подальшому, загиблим був власник авто Олег Крикуненко.

«З метою встановлення осіб, які скоїли дане кримінальне правопорушення, та враховуючи те, що під час вчинення кримінального правопорушення злочинці могли користуватися послугами операторів телекомунікацій до огляду місця події залучався спеціаліст, яким встановлено базові станції (сукупність обладнання одного оператора) за кодом сукупності базових станцій (далі - LАС) та ідентифікаційними параметрами секторів базових станцій (далі - CID). На підставі ухвал слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда було здійснено тимчасовий доступ до речей і документів, а саме до вказаної інформації, яка зберігалась в операторів та провайдерів телекомунікацій ПрАТ «ВФ Україна», ПрАТ «Київстар», ТОВ «лайфселл». За результатами опрацювання отриманої інформації оперативним підрозділом УОТЗ ГУНП в Кіровограській області було відібрано список активних абонентів мобільних терміналів, які фіксувались 07.11.2017 в районі ринку «Август» в період часу з 15:00 год. до 15:20 год., які на даний час становлять оперативний інтерес досудового розслідування та перелічені у клопотанні», - йдеться в ухвалі.

Тоді суд постановив надання дозволі слідчому надати тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні оператора мобільного зв’язку «Київстар», ПрАТ «ВФ Україна», ТОВ «лайфселл» - понад півсотні номерів телефонів.

Переглядiв: 4250