П'ятеро жителів Кіровоградщини, які організували нарколабораторію, сидітимуть під вартою

17.03.2021 10:00
image

На Кіровоградщині викрили та припинили діяльність злочинного угрупування, яке спеціалізувалося на виготовленні та збуті наркотичних засобів на території Кіровоградської та Вінницької областей. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прокуратурі області.

Так, встановлено, що п’ятеро мешканців м. Гайворона, організували нарколабораторію по виробництву амфетаміну та метамфетаміну. Наркотичні засоби в домашніх умовах за місцем свого проживання виготовляв один із членів групи, який володів спеціальними знаннями у хімічній сфері.

Збут готової для реалізації наркотичної речовини забезпечували інші учасники групи кількома шляхами: безпосередньої реалізації покупцям із забезпеченням конспірації, через дилерів та так звану систему закладок.

Правоохоронці провели обшуки за місцями виготовлення наркотиків та адресами проживання учасників угрупування. За результатами проведених слідчих дій вилучено прекурсори, розфасовані психотропи, банківські картки, засоби мобільного зв’язку, а також обладнання для виготовлення та і фасування товару.

Усім членам групи повідомили про підозру за ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Наразі ухвалами Ленінського районного суду усім підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагдаємо, на Кіровоградщині викрили міжрегіональне наркоугрупування.

Переглядiв: 3092