Райкович і неправда: будівлю центральної  міської  лікарні все-таки забирають

17.09.2020 08:41
image

Як повідомлялося раніше, міська влада хоче перевести другий стаціонар Центральної міської лікарні, що знаходиться на вулиці Архітектора Паученка (колишня 3-я міськлікарня), в приміщення шахтарської лікарні у мікрорайон Масляниківка. Рішення місцевих управлінців викликало широкий розголос та обурення містян. Певно, такий резонанс не входив у плани Райковича, особливо напередодні виборчої кампанії. Тож посадовець в ефірі програми «Тема дня» «увімкнув задню» та заявив, що переведення медзакладу – тимчасове.  А в будівлі на Архітектора Паученка, мовляв, все одно буде лікарня.

Так, за його словами, лікарню хотіли перевести з центра міста лише на деякий час, мовляв, для проведення ремонтних робіт. У той же час начальник управління охорони здоров’я міськради  у коментарі нашому журналісту зазначила, що у міському бюджеті взагалі немає грошей на ремонт будівлі по вулиці Архітектора Паученка.

«Реставрувати це приміщення дуже дорого, і медицина не володіє такими коштами, щоб проводити реставрацію пам’ятки архітектури», - прокоментувала посадовиця.
«Це приміщення є власністю міста і обов’язково це приміщення збереже свою спеціалізацію і лише громада вирішить в подальшому історію цього приміщення», - заявив тепер під час телеефіру Райкович. 

Як бачимо, після обурення громади риторика міського голови змінилася, однак чи відповідають його слова дійсності? Документи свідчать про те, що питання вже вирішено без врахування думки громади.

Згідно з проектом рішення №4186 «Про затвердження Статутів комунальних некомерційних підприємств у новій редакції»,  за який проголосували депутати міської ради,  другий стаціонар Центральної міської лікарні  вже відповідає адресі шахтарської лікарні - вул. Салганні піски, будинок 14. А будівля лікарні Гольденберга на вулиці Архітектора Паученка взагалі зникла з документу. Також це приміщення не знаходиться на балансі жодної лікарні у Кропивницькому.

За інформацією джерел у депутатському корпусі міськради, керівництво міста веде перемовини з немісцевими підприємцями щодо розміщення наприкінці року в будівлі центральної міської лікарні закладу торгівлі.

Тим часом під приміщенням медзакладу відбувається акція зі збору підписів, аби не допустити передвиборчого дерибану історичної та соціально значущої нерухомості.

Переглядiв: 17983