Райкович пообіцяв не йти всупереч бажанню прихожан Успенського храму

24.01.2019 14:32
image

Міський голова Андрій Райкович запевнив, що не піде проти рішення прихожан щодо подальшої долі Свято-Успенського храму, благодійником якого він є. Про це він заявив, відповідаючи на питання журналістів під час прес-конференції сьогодні, 24 січня, повідомляє медіапортал DOZOR.

Нагадаємо, Андрій Райкович у відеозверненні на своїй сторінці у Фейсбуці заявив, що хоче передати храм новоствореній структурі – Православній церкві України. Однак прихожани храму, які є церковною громадою, виступили проти під час приходського зібрання вчора,  23 січня.

«Проти рішення людей я ніколи не йшов і даю звіт своїм діям і помислам, тому нічого всупереч закону і бажанню людей проведено не буде», - сказав Райкович.

Він запевнив, що «відкритий до діалогу, щоб всі жили в порозумінні і вірі», проте з подальшої промови стає відомо, що рішення щодо подальшої долі церкви вже прийняте.

«Є власники храму – «Єлисаветградська православна громада» і є рада «Єлисаветградської православної громади» і власники мають право робити ось ті дії (перехід до ПЦУ – ред., )…  Я рекомендував раді «Єлисаветградської православної громади» і підтримана ця думка – передати храм в розпорядження ПЦУ», - зазначив Райкович.

На питання, хто входить до  ради «Єлисаветградської православної громади», мер відповів:

«А для чого воно вам надо? Моя сім’я входе, тому що потратила на будівництво храму, і крім сім’ї – ще три громадянина».
 «Є рада, яка є власником, і буде переданий храм в законний спосіб. В законний спосіб зробляться всі переходи».
Переглядiв: 2202