Реконструкція водогону у Кіровограді проходитиме у п’ять етапів (ФОТО)

08.08.2018 12:50
image

Реконструкція водогону в обласному центрі проходитиме у п’ять етапів. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у міськраді.

За словами директора міського водоканалу Валентини Давидчук, роботи розпочалися біля пам’ятника «Катюші», зараз водовід модернізували та замінили зношені труби на пластикові. Крім цього, на цій території встановлюють нову засувку, щоб ту частину водогону, яка простягається у напрямку села Високі Байраки, можна було вже заповнити водою.

Після цього буде проводитися під’єднання трубопроводу до вулиці Сивашської.  На перехресті вулиць Сивашської і Лермонтова тривають роботи із демонтажу старого водоводу і встановлюється нова арматура. Після заміни вузла усі відгалуження будуть підключені, спеціалісти облаштують нові колодязі і здійснять благоустрій території на місці розриття.

«Із цього місця заміна трубопроводів виконуватиметься методом санації. Після того, як замінять усі засувки, від водопостачання буде відключено ділянку до вулиці Луначарского. Із проміжками 50-100 метрів мережа відкриватиметься і нові труби вставлятимуться у старі - металеві. На час проведення ремонтних робіт на даній ділянці помешкання будуть перепідключені до іншої гілки водогону. Усі роботи з реконструкції мережі від пам’ятника “Катюша” до річки Інгул поділені на 5 етапів. Лише на першому етапі заплановано відключення водопостачання частини міста, під час виконання інших відбуватиметься перепідключення», - повідомила Валентина Давидчук.

За інформацією керівника міськводоканалу, до вечора 9 серпня ремонтні роботи мають бути завершені, після чого розпочнеться промивка і заповнення мережі.

Як повідомляв DOZOR, через проведення робіт із перепідключення новозбудованої ділянки водогону по вул. Лєрмонтова, від вул. Короленка до вул.Сивашської частина Кіровограда залишилася без води з 7 до 10 серпня. 

image
image

Фото з сайту міськради

Переглядiв: 850