Рекордна кількість дитячих малюнків про Україну прикрасила кіровоградську галерею (ФОТО)

21.12.2018 13:31
image

В обласному центрі в галереї «Єлисаветград» відбувся фінал конкурсу «Щаслива дитина-квітуча Україна» сьогодні, 21 грудня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка – «Щаслива дитина - квітуча Україна»  стартував у вересні. До галереї надійшло більше двох тисяч дитячих малюнків. Загалом у мистецькому заході взяли участь діти з 73 українських міст. За словами засновника конкурсу та власника галереї «Єлисаветград»  Миколи Цуканова, практично всі регіони, які взяли участь у конкурсі, підтримують кіровоградську галерею, а понад 500 дітей вже отримали подарунки за участь у конкурсі.

«Цього року у нас рекорд за кількістю дитячих малюнків. 2500 дітей віком від чотирьох до п’ятнадцяти років взяли участь у нашому конкурсі, який проводиться вже четвертий рік поспіль. Це вдвічі більше, ніж торік, і дуже приємно, що в конкурсі «Щаслива дитина-квітуча Україна» взяли участь діти з практично усіх областей України, з маленьких міст і обласних центрів. Не надійшло малюнків лише з Криму. Діти малювали на вільні теми, вони зображали своє бачення України, і на ньому немає насилля або сумних та темних подій. Головна мета цього конкурсу – трохи розворушити суспільство, показати, які талановиті діти в нашій країні, і протиставити мистецтво та культуру негативним подіям», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR Микола Цуканов.
image
image
image
image
image
image

У галереї присутнім презентували гімн всеукраїнського конкурсу «Щаслива дитина – квітуча України». Автором тексту став Микола Цуканов, музики – Сергій Колчин, а під час церемонії нагородження маленьким талантам вручили дипломи та подарунки – картини знаних українських художників. Більшість юних художників навчаються малюванню у художніх школах та добре знають про конкурс.

image
image
image
image
image
image
image

«Я беру участь у конкурсі не вперше, але лише цього року так вийшло, що перемогла. Мені подобається малювати, і я навчаюся цьому в художній школі імені Олександра Осьмьоркіна. Для мене важливо показати усім людям, що наша країна має бути мирною, а люди – більш дружними», - говорить учасниця конкурсу Дар’я Даценко.

Переглянути малюнки дітей з усієї країни може кожен бажаючий до 20 січня. Адреса галереї: вулиця Пашутінська, 36.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 6428