Ректор кропивницького вишу прокоментував інформацію щодо підозри колишніх працівників у корупції

26.08.2022 10:39

Ректор ЦДПУ ім. В. Винниченка Євген Соболь прокоментував ситуацію щодо викриття колишніх посадових осіб університету на корупції. Відповідний коментар наданий медіапорталу DOZOR очільником закладу. 

Так, Служба безпеки України встановила, що протягом 2018-2021 років посадовці вишу  запровадили протиправний механізм привласнення бюджетних коштів зарплатного фонду ЦДПУ в особливо великих розмірах, шляхом втручання в систему бухгалтерського обліку Університету з метою внесення неправомірних відомостей.

«Знаємо про розслідування. На вимогу правоохоронних органів надавали всю потрібну інформацію. І ми задоволені тим, що станом на зараз питань до ДІЮЧИХ посадовців університету і всіх його підрозділів немає.  Моя особиста позиція, що ніякої корупції в Університеті. Перш за все Якість освіти на високому рівні. Репутація закладу і його діяльність в правововому полі – понад усе!» - зазначив Євген Соболь.

Як повідомили у прес-службі відомства на сторінці у Фейсбук, під час судово-економічних експертиз встановлено, що колишні фінансисти закладу протягом трьох років отримували надприбутки у вигляді зарплат та премій, які іноді сягали до 300-400 тис грн на місяць, чим  нанесли збитків державному бюджету на загальну суму 9 млн грн, які передбачалося використати на потреби університету.

Організатору злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Крім того, всім трьом зловмисникам повідомлені підозри у складі організованої злочинної групи за ч. 3 ст. 28 та ч. 5 ст. 191 КК України.

Переглядiв: 2998