Ремонт дороги Знам'янка - Олександрія завершать протягом місяця (ФОТО)

06.06.2017 10:10
image

Ремонт дороги М - 04 Знам'янка - Луганськ - Ізварине, а саме на виїзді зі Знам'янки  до Олександрії, закінчать протягом червня.  Про це під час прес-туру повідомив начальник відділу експлуатації Служби автомобільних доріг області Олексій Донченко сьогодні,  6 червня. Про це повідомляє DOZOR.

За інформацією, кошторис ремонту складає 187,8 мільйонів гривень з державного бюджету, а протяжність - 33 кілометри. Виконують роботи ДП "Кіровоградський облавтодор" та ТОВ "Дор-Строй".

"Якщо оцінювати за 5-ти бальною шкалою, то ми виконали ремонт на 5 балів. Готовність об'єкту понад 80%, у цьому місяці плануємо завершити. Залишилося на деяких ділянках  покласти верхній шар щебенево-мастичного асфальтобетону, підсипати обочини та встановити знаки.  Гарантійний термін придатності експлуатації дороги - 8 років на ділянках, де було укріплення основи. На усіх інших - 3 роки. Але ми фіксуємо, що там, де клали  суміш, дорога тримається довше. Варто зазначити, що дороги псуються,  якщо їздить транпорт,  який порушує наші обмеження у 40 тонн ваги. Дороги навіть не проектуються під зерновози,  які везуть 80 тонн. Все одно буде руйнуватися, щоб ми не робили. Вони повинні їздити по спеціалізованим, технологічним дорогам", - заявив Олексій Донченко.

За словами начальника відділу експлуатації Служби автомобільних доріг, вже готова документація для проведення ремонту наступної ділянки від Олександрії до кордону з Дніпропетровською областю, який буде коштувати 360 мільйонів за понад 40 кілометрів дороги. Найближчим часом буде проведений тендер на визначення підрядників.

image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1745