Резонансне убивство біля нічного клубу в Кропивницькому: вбивць посадили довічно (ВІДЕО)

18.01.2024 12:37

Двох вбивць генерала податкової служби,  який загинув біля нічного клубу у Кропивницькому довічно позбавили волі. Відповідний вирок залишив без змін апеляційний суд. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області

Резонансна подія сталася у травні 2014 року. Тоді між потерпілим та засудженим виник конфлікт у самому закладі. Генерала ображали словесно потерпілого, штовхали та відкрито провокували конфліктну ситуацію. Продовження з’ясування стосунків відбулося на проїзній частині, поблизу клубу. Маючи умисел на позбавлення життя чоловіка, повалили його на землю та наносили множинні удари по голові потерпілого допоки той не втратив свідомість та втекли з місця події. Потерпілий помер у лікарні від множинних травм.

Раніше засуджені уже притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення особливо тяжких злочинів.

Прокурори у серпні 2022 року домоглись максимального покарання для фігурантів - довічного ув’язнення. Їх захисники не погодились з призначеним судом першої інстанції покаранням та подали апеляційну скаргу, в якій просили скасувати вирок.

Заслухавши доводи сторін, апеляційний суд підтримав позицію прокурора, залишив без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту, а вирок щодо обох засуджених – без змін.

Переглядiв: 1602