Рибою з Кіровоградщини отруїлося четверо людей. Є летальний випадок

01.06.2017 10:07
image

Троє киян та жителька Херсона отруїлися в’яленою рибою, яка виготовлялася на території Кіровоградщини. Про це сайту DOZOR повідомили в управління Держпродспоживслужби області.

За інформацією, в усіх випадках зафіксували захворювання на ботулізм. Одного з мешканців столиці врятувати не вдалося.

Інші постраждалі пов’язують своє захворювання із вживанням в’яленої риби, придбаної у торгівельних мережах. За результатами санітарно-епідеміологічного розслідування випадків захворювання на ботулізм встановлено, що виробником рибної продукції, яка реалізовувалась в супермаркетах м. Києва (гіпермаркет «Караван», супермаркет «Мегамаркет»),  м. Херсону (супермаркет «Фреш») та могла спричинити отруєння, є ФОП Меркулов А.В. (Світловодський район, Кіровоградська область), а постачальником рибної продукції - ТОВ «ЧУДО-ЮДО» із Світловодська.

Спеціалістами Держпродспоживслужби в області проводиться санітарно-епідеміологічне обстеження (розслідування) на підприємвствах виробника та постачальника зазначеної продукції, встановлюються партії та торгівельні мережі, куди відвантажувалась рибопродукція протягом квітня-травня. Відібрані зразки в’яленої риби у підприємства-виробника і направлені для дослідження на визначення наявності та типу ботулотоксину до Державної установи «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України». Лабораторні дослідження тривають.

Постачальником продукції - ТОВ «ЧУДО-ЮДО» 30 травня 2017 року направлені листи до товароотримувачів, з якими співпрацює, для призупинення реалізації в’яленої риби до закінчення епідеміологічного розслідування. Територіальними управліннями Держпродспоживслужби в містах і районах області перевірена наявність в’яленої риби даного виробника в торгівельній мережі. За оперативною інформацією дана продукція відсутня.

Також Держпродспоживслужба рекомендує громадянам утриматись від вживання в їжу в’яленої риби виробництва ФОП Меркулов А.В. та постачальника ТОВ «ЧУДО-ЮДО», який знаходиться у Світловодську.

Фото gre4kainfo.com

Переглядiв: 1171