Ріелтори розповіли про вартість приватних будинків поблизу Кіровограда

05.01.2019 10:40

Мінімальна вартість приватних будинків у передмісті Кіровограда складає 25 тисяч доларів. Про це повідомляє портал нерухомості Domik.ua, інформує медіапортал DOZOR.

За словами директора одного з місцевих агенцій нерухомості Олександра Головка, попит на будинки під Кіровоградом залишається стабільним протягом останнього року.

«Багато покупців обирають передмістя через відчутних переваг, якими не може похвалитися жоден житловий об'єкт в межах міста. Зокрема, вартість заміських будинків на 15-20% нижче, а площа земельної ділянки вдвічі більше », - розповідає ріелтор.

Також ріелтори наголошують, що ціни  на житло в приватному секторі за межею міста за останній рік впали на 15-20%» через велику кількість пропозицій та малою кількістю потенційних покупців. Максимальною популярністю при продажу приватного сектора користуються населені пункти в безпосередній близькості до межі міста. Вкрай затребувані житлові об'єкти в селах і селищах, які розташовуються усередині кільцевої дороги Кіровограда.  

Затребувані напрямки при покупці об'єктів приватного сектора - Соколівське, Созонівка, Бережинка. Їх розташування і транспортне сполучення дозволяє дістатися в будь-яку точку обласного центру. Будинки, які зведені менше 20 років тому та мають площу від 100 квадратних метрів, можна придбати у передмісті Кіровограда за 25 тисяч доларів. Вартість будинків, які збудували більше, ніж 20 років тому, стартує від восьми тисячі доларів.

У більшості випадків люди прагнуть купити будинок на земельній ділянці площею не менше 5-6 соток. Обирають житлові об'єкти, які розташовані біля шкіл, дитячих садів, торгових центрів і магазинів, недалеко від аптек і зупинок громадського транспорту. Максимально затребувані цегляні будинки з бетонним перекриттям. Додатково оцінюється стан фундаменту і наявність утеплення зовні тощо. 

 

Переглядiв: 1290