«Рік незламності»: У філармонії Кропивницького піснями торкалися найбільш тонких струн людської душі (ФОТОРЕПОРТАЖ)

24.02.2023 21:16

У Кропивницькому на сцені обласної філармонії відбулася програма до річниці російського вторгнення «Рік незламності» сьогодні, 24 лютого. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

У концертній програмі взяли участь солісти та колективи обласної філармонії. За словами заступниці директорки обласної філармонії Оксани Буртової, програма пройшла так, як і планувалося, адже сьогоднішній день пройшов більш-менш спокійно.

«Ми думали, що доведеться, що концерт доведеться перенести, адже готувалися до нагіршого розвитку подій, тож раді що концерт відбувся. Ми створювали його в затишній домашній атмосфері. Цей захід був у фойє, тому у наших глядачів виник досить близький контакт одне з одним. І я думаю, що цей близький контакт добре відчули люди. Я постійно бачила, як люди витирали сльози під час програми. І це свідчить про те, що нам вдалося достукатися до тонких струн душі, згадати про те, яким складним був рік», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR Оксана Буртова.

Під час концерту за допомогою вокальних номерів згадувалися тяжкі моменти, які щодня ставалися у країні за рік війни. Виконання пісні «Пливе кача» стало ще одним приводом для глядачів проявити свої емоції. Народна артистка України Антоніна Червінська, яка вперше за тривалий час вийшла на сцену, виконала щемну пісню «Степом, степом». Гості заходу і сама артистка не стримували сліз та емоцій.

«Під час програми кожен згадав про те, що їхні знайомі, родичі, сусіди знаходяться на фронті, боронять Україну. Ми щиро вдячні народній артистці України Антоніні Червінській за те, що вона була сьогодні з нами і виконала пісню «Степом, степом». Якщо до цього виступу хтось не плакав, то під час цієї пісні плакали усі. Адже ця війна зачепила кожного з нас, а цей конецрт – не про щастя, а про біль, в який нас  занурила росія. Цей концерт був душевний, сімейний, без пафосу, створений для струн людської душі», - додала Оксана Буртова.

Переглядiв: 1675