Роботодавці назвали представників найбільш актуальних професій

27.05.2019 13:30

Найбільш затребуваними фахівцями для роботодавців цього року є представники робітничих професій. Відповідну інформацію під час опитування надали роботодавці області, повідомляє медіапортал DOZOR з посиланням на обласний центр зайнятості.

Так, в опитуванні щодо потреби в кадрах взяли участь 13 тис. роботодавців (серед них і роботодавці Кіровоградщини), які повідомили про потребу у працівниках – 46 тис. осіб.

За видами економічної діяльності, найбільшою потреба у працівниках є на підприємствах промисловості (32%), сільського господарства (30%), у сфері торгівлі (9%).

Найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників: водіїв, трактористів, слюсарів, операторів котельні, швачок, електрогазозварників, токарів, електромонтерів, дорожніх робітників, малярів, робітників з догляду за тваринами, машиністів конвеєра, машиністів екскаватора, машиністів крана.

Також затребувані працівники сфери торгівлі, послуг та соціальної роботи: продавці, кухарі, охоронники, молодші медичні сестри, офіціанти, покоївки, соціальні робітники.

Серед фахівців існує потреба у вчителях, фармацевтах, провізорах, бухгалтерах, менеджерах зі збуту, спеціалістах державної служби.

Серед найпростіших професій найбільш затребувані підсобні робітники, вантажники, укладальники-пакувальники, прибиральники.

image
Переглядiв: 715