Роботодавців з Кіровоградщини у цьому році перевірятимуть 266 разів

11.03.2017 10:48

image

Кіровоградські підприємці можуть дізнатися про перевірку підприємства через інтернет. Про це пише офіційний сайт сервісу OpenDataBot, повідомляє сайт DOZOR сьогодні, 11 березня.

Згідно даних сервісу, у 2017 році Держпраця перевірить 266 підприємств Кіровоградщини.

«Причинами для штрафу можуть бути: допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору, порушення встановлених строків виплати заробітної плати, недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці, недотримання встановлених законом гарантій та пільг працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про альтернативну (невійськову) службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та недопущення до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні», - йдеться на сайті сервісу. 

Нагадуємо, з 1 січня 2017 року збільшена фінансова відповідальність роботодавців за порушення законодавства про працю. Штрафи можуть сягати 320 000 грн.

Загалом по Україні Держпраця у цьому році здіснить більше 11 тисяч перевірок з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.

Фото www.vgolos.com.ua

Переглядiв: 2210