Розслідування СБУ Кіровоградщини: повідомили про підозру колаборантці, яка організувала в окупованому місті першу школу "росатому"

20.03.2024 14:15

СБУ повідомила  про підозру колаборантці, яка організувала у тимчасово окупованому Енергодарі першу школу «Росатому». Про це повідомляють у відомстві, інформує медіапортал DOZOR.

За даними слідства, наразі вона формально очолює школу російської корпорації «Росатом» в Енергодарі. Цю псевдоустанову створено на базі захопленої Енергодарської гімназії №5 для підготовки нових «кадрів» до місцевої АЕС.

Протягом навчання дітей готують до вступу у вищі заклади освіти рф, які спеціалізуються на підготовці вузькопрофільних спеціалістів у сфері атомної енергетики. Таким чином загарбники сподіваються поповнити штат захопленої АЕС новими «фахівцями», зокрема «операторами реакторів, інженерами електроніки та програмістами». Після захоплення українського міста Перфильєва однією з перших підтримала загарбників, після чого її «кандидатуру» погодили на очільницю псевдоосвітнього закладу.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Перфильєвій про підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Оскільки вона перебуває на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності. Розслідування проводили співробітники СБУ в Кіровоградській області за процесуального керівництва обласної прокуратури  

Переглядiв: 429