Розслідування справи «Білих левів» здивувало масштабами жорстокості

11.07.2018 12:32
image

Розслідування справи щодо угрупування «Білі леви», які назвали себе борцями з педофілами, вразило слідчих жорстокістю його учасників. Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва Сергій Чеботарьов сьогодні, 11 липня, інформує медіапортал DOZOR.

«Найбільше дивувала зухвалість та жорстокість поведінки членів угрупування. Наприклад, слідство встановило, що члени угрупування, вчиняючи дії щодо вимагання майна та грошей, у якості покарання збривали особам чоловічої статі брови та малювали їх помадою. В іншому епізоді учасники угрупування забрали під час побиття телефон у жертви, а потім знімали на цей же телефон побиття іншої жертви. Таких моментів було достатньо», - розповів Чеботарьов.

За словами Сергія Чеботарьова, наразі 14 членам  угрупування «борців з педофілами» інкримінується 13 епізодів злочинів.  Усі підозрювані знаходяться під домашнім арештом.

Нагадаємо, у грудні минулого року в Кіровограді працівники Служби безпеки разом з прокуратурою області затримали злочинну групу, яка називала себе борцями з потенційними педофілами та діяла під емблемою «White lions» («Білі леви»). Усього було затримано тринадцять учасників руху, серед яких і неповнолітні.

Як повідомляв DOZOR, біля обласної прокуратури батьки «Білих левів» перекривали дорогу. 

У березні в Ленінському районному суді м.Кіровограда велися засідання по справам затриманих учасників угрупування «Білі леви», які називали себе борцями з педофілами, під час яких усім учасникам були обрані запобіжні заходи.  

 

Переглядiв: 1619