Рятувальники позапланово перевіряють заклади освіти на Кіровоградщині

13.08.2020 12:01
image

На Кіровоградщині продовжуються позапланові перевірки всіх освітніх закладів, що функціонують на території Кіровоградської області та готуються до прийому дітей у новому навчальному році. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у службі порятунку.

Так, надзвичайники перевіряють  відповідність вимогам нормативних документів у сфері пожежної та техногенної безпеки усіх аспектів, що забезпечують безпеку перебування у закладі як для учнів, так і для персоналу цих об’єктів.

Зокрема, системи протипожежного захисту та оповіщення людей у разі виникнення пожежі, первинні засоби пожежогасіння: вогнегасники, пожежний інвентар (покривала з негорючого теплоізоляційного полотна, грубововняної тканини або повсті, ящики з піском, бочки з водою, пожежні відра, совкові лопати) і пожежний інструмент (гаки, ломи, сокири тощо). Крім того, перевіряється стан електрогосподарства об’єктів на предмет безпеки експлуатації, джерела водопостачання, наявність нормативних евакуаційних виходів тощо.

За результатами перевірок органи управління ДСНС в області приймуть рішення щодо підписання відповідних актів готовності навчальних закладів до нового навчального року.

Переглядiв: 833