СБУ Кіровоградщини повідомила про запобігання нелегальному переправленню боєприпасів до стрілецької зброї

16.02.2022 10:31
image

СБУ повідомила про ліквідацію  каналу нелегального переміщення до РФ боєприпасів під виглядом поштових відправлень. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі відомства. 

У зловмисників вилучили майже 100 набоїв до вогнепальної зброї. Встановлено, що протиправну діяльність організував місцевий житель, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності. За даними слідства, він налагодив канал переправлення засобів ураження за кордон.
Для пересилання «товару» своїм спільникам в РФ, використовував міжнародні сервіси одного з поштових операторів.

Задокументовано, що зловмисники координували свої незаконні дії через закриті телеграм-канали.

Співробітники СБУ викрили організатора схеми на спробі відправлення за кордон партії бойових набоїв, прихованих у посилці з побутовими предметами.

Під час обшуків за місцем його проживання, правоохоронці виявили поштові квитанції та чорнові записи із доказами протиправної діяльності.

Наразі слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 (контрабанда), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення, у тому числі джерел надходження боєприпасів до організатора схеми.

Заходи з викриття зловмисника проводили співробітники СБУ в Кіровоградській області за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.

image
image
Переглядiв: 646