СБУ Кіровоградщини повідомила про підозру колаборантці, яка проводила фейковий референдум рф на Запоріжжі

30.09.2024 11:59

СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці, яка проводила фейковий реферундум рф на Запоріжжі. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві.

У результаті комплексних заходів, встановили особу ще однієї ворожої поплічниці, яка брала участь в організації та безпосередньому проведенні у вересні 2023 року незаконного референдуму по приєднанню тимчасово окупованої території Запорізької області до рф.

За даними слідства, мешканка Михайлівського району Запорізької області після окупації у лютому 2022 року частини Запорізької області залишилася на окупованій території та почала працювати з рф. Колаборантка очолила відділення політичної партії «Єдина Росія» в Запорізькій області та активно сприяла окупаційній владі рф в незаконному захопленні державної влади на територій України. Крім того, разом з окупаційною адміністрацією вона приймає участь у «політичних» заходах на підтримку держави агресора.

У квітні 2023 року фігурантка увійшла до складу незаконної виборчої комісії у с. Михайлівка та активно агітувала за ворога, публічно поширюючи друковані матеріали та російські газети з пропагандою до участі в незаконному референдумі серед місцевих мешканців.

На підставі зібраних доказів, слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території).

Розслідування проводили співробітники СБУ у Кіровоградській області за процесуального керівництва обласної прокуратури

Переглядiв: 203