СБУ Кіровоградщини повідомила про підозру колаборантці за Херсонщини

13.06.2024 17:20

Працівники СБУ викрили колаборантку, мешканку м. Скадовська Херсонської області, яку окупанти призначили директоркою Скадовського «Академічного ліцею». Про це повідомили у відомстві. 

За даними слідства, до повномасштабної військової агресії рф проти України зловмисниця працювала вихователем у місцевому дитячому садочку № 3.Після окупації міста колаборантка залишилася на своїй посаді та почала активно відпрацьовувати кремлівські наративи щодо впровадження стандартів освіти держави-агресора.

За це окупанти призначили її директоркою місцевого ліцею, на базі якого створили освітній заклад «Скадовская школа № 1».Також за активну співпрацю з ворогом рашисти нагородили її грамотою за «активную жизненную позицию, высокий профессионализм, вклад развития образования Херсонской области, воспитания подрастающего поколения».

Для популяризації очолюваного нею освітнього закладу, колаборантка активно дає інтерв’ю російським ЗМІ, в яких підтримує окупаційну політику щодо впровадження російських стандартів освіти та «патріотичного» виховання дітей і молоді на окупованих українських територіях.

На підставі зібраних СБУ доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили фігурантці про підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). 

Переглядiв: 437