СБУ Кіровоградщини викрила трьох колаборантів

19.06.2023 12:30

СБУ Кіровоградщини викрила трьох колаборантів. Серед них -  керівники органів федеральної служби виконання покарань та органів МНССБУ. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві. 

Так, громадяни добровільно погодилися на співпрацю з окупаційною владою. Колаборанти очолили керівні посади в органах МНС та федеральної служби виконання покарань на тимчасово окупованих територіях України.Серед них – двоє мешканців Херсонської області, які після окупації частини регіону погодилися на пропозицію ворога обійняти посади «начальника пожарной части пгт Нижние Серогозы УМЧС в Херсонской области», що діє на території Генічеської ОТГ та начальниці відділу по роботі з персоналом «Управления федеральной службы исполнения наказаний в Херсонской области» на тимчасово окупованій території Скадовського району.

Третім зловмисником виявився мешканець Луганської області, який також погодився працювати на ворога та обійняв посаду «старшего инспектора гпсо мчс лнр» на території Луганської області.

Відомо, що колаборанти, погодившись на співпрацю з акупантами, відразу отримали підвищення по службі та обійняли керівні посади. Основним обов’язком колаборантів було залучити на службу до окупаційної влади якомога більше місцевих мешканців - своїх колег по службі, які не виконали вказівку укранського керівництва та не виїхали на підконтрольну Україні територію з початком окупації.На основі зібраних СБУ доказів двом зловмисникам повідомлені підозри за ч.5 ст. 111-1 КК України , третьому – за ч.7 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність).  

Переглядiв: 1049