СБУ передала матеріали для науково-документальної серії «Реабілітовані історією. Кіровоградська область»

31.10.2019 14:17

Архів обласного управління СБУпередав співробітникам «Кіровоградського обласного відділення пошуково-видавничого агентства «Книга Пам’яті України» матеріали для підготовки чергових книг науково-документальної серії «Реабілітовані історією. Кіровоградська область». Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі відомства.

Так, матеріали містять  короткі біографічні дані на понад вісімсот уродженців та мешканців Кіровоградщини, які зазнали незаконних репресій  в 1917-1991 роках.

Серед них дружини засуджених контрреволюціонерів, які нібито знаючи про злочинну діяльність своїх чоловіків, не повідомили про це органи влади.

Більшість складають антирадянські агітатори, які «сіяли ворожнечу» у трудових колективах чи серед бійців Червоної Армії, розповсюджуючи антирадянські листівки або розповідаючи контрреволюційні анекдоти.

Передані дані, які увійдуть до наступних томів науково-історичного видання та будуть у вільному доступі на сайті Головної редакції колегії науково-документальної серії книг «Реабілітовані історією», набагато спростять пошукову роботу дослідників та родичів реабілітованих осіб.

Більш ретельно з матеріалами архівних кримінальних справ можна ознайомитись в архіві Управління СБУ в Кіровоградській області за адресою: Кропивницький, вул. Дворцова,9, де вони зберігаються.

image

 

Переглядiв: 705