СБУ у Кіровоградській області повідомила про викриття керівництва медичного вишу на корупції

02.08.2022 10:13

Управління СБУ у Кіровоградській області затримала одного із заступників ректора Донецького національного медичного університету, який, викоростовуючи своє службове становище, вимагав хабар у розмірі 100 000 гривень за зарахування іноземних студентів до вказаного закладу вищої освіти. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві. 

В ході слідства встановлено, що керівництво навчального закладу на системній основі налагодило злочинну схему вимагання та одержання неправомірної вигоди від іноземних студентів. Так, було встановлено розцінки у 200 доларів США за переведення до навчального закладу та 800 доларів США - за складання академічної різниці. Окрім цього, студенти також повинні були офіційно сплачувати кошти за освітні послуги на рахунок державного університету.

Слідчі СБУ встановили, що офіційні платежі також привласнювалися керівництвом університету та не зараховувалися до державного бюджету, що призвело до багатомільйонних боргів університету перед державою.

СБУ задокументувала факт одержання зловмисником першої частини неправомірної вигоди. Під час одержання другого «траншу» в розмірі 37 000 грн його затримали.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 КК України, зловмиснику повідомлено про підозру.

  Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 1409