СБУ затримала на хабарі директора одного з вищих навчальних закладів Кропивницького

20.01.2023 10:35

Співробітники Управління СБ України в Кіровоградській області викрили на протиправній діяльності директора Кропивницького інституту державного та муніципального управління, який вимагав у студента неправомірну вигоду у розмірі 20 000 грн. за переведення на заочну форму навчання та складання заліків. Про це повідомляє прес-служба відомства, інформує медіапортал DOZOR. 

В ході слідства встановлено, що очільник інституту встановив певні такси на навчальні послуги. Так, за закриття сесії та зарахування на навчання він вимагав у студентів від 500 до 600 доларів США.

Оперативники СБУ задокументували перший транш передачі неправомірної вигоди та затримали зловмисника «на гарячому» під час отримання ним другої частини неправомірної вигоди у розмірі 10 000 грн.

Найближчим часом посадовій особі буде повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 368-3 КК України (підкуп службової чи юридичної особи) та обрано запобіжний захід.

Операція із затримання фігуранта проводилася Управлінням СБ України в Кіровоградській області, спільно з СУ ГУ НП в Кіровоградській області, за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.

Переглядiв: 3716