Ще одну ОТГ на Кіровоградщині визнали спроможною

17.10.2019 06:53

Петрівську селищну об’єднану територіальну громаду визнали спроможною. Про це повідомила консультант з комунікації   Кіровоградського регіонального відділення Асоціації міст України Валентина Остапчук, інформує медіапортал DOZOR. 

Відтак за  ОТГ закріплюється  перехід на прямі взаємовідносини з державним бюджетом з 1 січня 2020 року.

Статус «спроможна» зафіксували у ухваленому урядом розпорядженні «Про визнання спроможними об’єднаних територіальних громад». У списку спроможних 10 ОТГ Вінницької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Хмельницької та Черкаської областей.

Інтереси громад у прискорені процесу ухвалення зазначеного документу Асоціація міст України лобіювала із серпня, підготувавши відповідний проєкт  рішення й спрямувавши його до профільного міністерства та особисто Міністру розвитку громад та територій України. Це крок був надважливий громад, в яких відбулися 30 червня 2019. Позицію Асоціації міст України у потребі термінового врегулювання статусу ОТГ, у зв’язку з формуванням проєкту державного бюджету на 2020 рік, на засіданні Кабінету Міністрів представив виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.

Завдяки таким крокам з 1 січня 2020 року усі ОТГ Кіровоградщини, де на даний момент відбулись перші вибори гарантовано отримають з бюджету усі субвенції та дотації, що регламентує Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Переглядiв: 868