Що вимагали аграрії на головній площі Кіровограда (ФОТОРЕПОРТАЖ)

25.05.2017 10:20
image

У Кіровограді на площі Героїв Майдану відбувся мітинг аграріїв з різних районів області сьогодні, 25 травня, інформує DOZOR. Декілька сотень жителів області більше години стояли на площі, периметр якої оточили кількадесят поліцейських.

Так, аграрії вимагали повернення повноважень вирішення земельних питань до органів місцевого самоврядування, виготовлення печаток для підприємств повернути під контроль МВСУ, обов’язок реєструвати землю  - покласти на сільські та селищні ради, а охороні структури, які «беруть участь у рейдерських захопленнях», позбавляти ліцензії. Ці та ще низку вимог аграрії виклали у резолюції, яку передали керівництву облдержадміністрації.

«Я знаю, що сьогодні приїхали Бобринецький, Голованівський, Гайворонський, Олександрівський, Знам’янський. Добровеличковський райони. Ми прийняли резолюцію і чекаємо на відповідь протягом 10 днів. Ми  - за мирний діалог», – говорить  фермер Іван Андрійчук.
 «Коли юрист дивиться на документи і бачить, що це «фейкові» документи, що це підробка, на такий випадок треба негайно відкривати кримінальне провадження, накладати арешт на майно і прокуратура повинна розбиратися. Тому що це не такий вже малий час, навіть для перевірки підпису треба провести експертизу, яка триває місяць, за цей час можна усе вивезти з господарства, розпродати техніку, забрати з рахунків гроші, тобто пограбувати і залишити голим і босим. Можливо, через рік ця людина доб’ється правди, але по факту вона залишиться ні з чим», – говорить фермер Віктор Квашук.
«Ми звертаємося до влади, юстиції з вимогою діяти протягом 2-3 днів, якщо це рейдерське захоплення, то зупиняти і все з’ясовувати. Зупинити рейдерські захоплення можливо – робочу групу, у якій будуть правоохоронні органи, юстиція, представники влади, усі ті виконавчі структури, яким ми дали повноваження і випереджувати рейдерство і не доводити людей до зубожіння», – говорить фермер Олексій Цокалов.

Як повідомляв DOZOR, у обласному центрі правоохоронці оточили площу Героїв Майдану в очікуванні мітингу представників фермерських господарств сьогодні, 25 травня.  Тим часом, до поліції надійшло два повідомлення про замінування центральної площі. Під час перевірки спецслужбами і нформація щодо мінування площі не підтвердилася. Переглянути прямий ефір з мітингу  можна на сайті DOZOR за посиланням.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1335