"Серце степу": у Кропивницькому презентували виставку світлин, створених під час етноекспедицій (ФОТО)

12.04.2024 16:19

У Кропивницькому в Музеї мистецтв місцева фотографиня Мирослава Липа презентувала виставку світлин під назвою «Серце степу» сьогодні, 12 квітня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, світлини створені під час експедицій етнолабораторії «Баба Єлька». В музеї представили 38 фотографій з різних куточків Кіровоградщини.

«Ці фото створені орієнтовно протягом трьох років. Вперше долучитися до експедиції запросила співзасновнця етнолабораторії «Баба Єлька» Інна Тільнова. І я вирішила доєднатися, оскільки вважаю діяльність «Баби Єльки» неоціненною та необхідною в культурному, етнографічному, патріотичному та історичному сенсах», - зазначила авторка виставки.

Світлини створені у різних населених пунктах, зокрема, в селах Інгульське, Завтурове, Капітанівка, Несваткове, Соснівка, Марʼянівка, Михайлівка та інших. Набільше Мирославу Липу під час експедицій вражали розповіді людей, з якими зустрічалася вона разом з командою «Баби Єльки».

«Створення цієї виставки, відрізнялося від інших, наприклад, від «Котиків», в першу чергу,  тим, що в етноекспедиції зйомка скоріше є репортажною. А під час безпосередньо експедицій найбільш хвилюючими є розповіді людей, які переповідають історії свого життя», - додала Мирослава Липа.

Виставку світлин «Серце степу» можна буде переглянути протягом наступних двох тижнів у Музеї мистецтв.

Переглядiв: 341