Серед загиблих внаслідок авіакатастрофи в Тегерані - випускник кропивницької «льотки»

08.01.2020 12:45

Одним із 11 українців, які загинули в авіакатастрофі літака Boeing-737 МАУ, виявився  випускник Льотної академії НАУ, що у Кропивницькому, Володимир Гапоненко, інформує медіапортал DOZOR.

Так, в опублікованому компанією «Міжнародні авіалінії України» списку загиблих українців – 9 членів екіпажу літака.На сторінці Володимира Гапоненка у Фейсбук вказано, що чоловік закінчив академію у Кропивницькому в 1987 році. Загиблий був одним з трьох пілотів, які стали жертвами катастрофи.  

Як повідомляють у ЗМІ, літак в Тегерані розбився за кілька хвилин після зльоту сьогодні, 8 січня. На борту перебувало понад 170 людей.

У прес-службі Льотної академії інформацію підтвердили. 

«Серед загиблих 8 січня 2020 року на борту літака Boeing 737 у Тегерані –пілот повітряного судна –  Володимир Гапоненко, який у 1987 році вступив на навчання до Кіровоградського  вищого льотного училища Цивільної авіації (тепер Льотна академія НАУ) та у 1992 закінчив його, отримавши спеціальність «Експлуатація повітряного транспорту» спеціалізація «Повітряна навігація». Тобто в училищі він отримав професію інженер-штурман. Та був направлений на роботу у Бориспіль на посаду штурмана літака ТУ-134. Ігор Матьков (бортпровідник повітряного судна Boeing 737) у 2015 році вступив на ІІ курс (заочне навчання) Кіровоградської льотної академії НАУ за спеціальністю «Авіаційний транспорт», де планував отримати професію пілота. Проте через рік відрахувався з числа курсантів академії», - повідомили у прес-службі. 
image

Фото з соцмережі Фейсбук 

Переглядiв: 5107