Сесія Кіровоградської облради в обличчях: частина друга (ФОТОРЕПОРТАЖ)

31.03.2023 16:32

Сесія Кіровоградської обласної ради, під час якої була проголошена пропозиція звільнити голову ради Сергія Шульгу, не відбулася сьогодні, 31 березня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Згідно з  порядком денним,  сьогодні депутати мали розглянути низку питань, що стосувалися змін до обласного бюджету, роботу ОКВП "Дніпро-Кіровоград", а також реорганізації двох закладів охорони здоров'я.

Так, перед початком сесії відбулося нагородження військових та родин загиблих захисників України. Вже на початку сесії депутат Олександр Горбунов вийшов на трибуну та виніс пропозицію звільнити очільника обласної ради Сергія Шульгу.

Дискусія щодо цього питання, зокрема, про внесення його до порядку денного номером один, відбувалася до 15 години. До цього депутатка Марина Осіпова пропонувала виносити на розгляд кожне питання порядку денного окремо. Втім вже під час розгляду першого питання «Про зміни до обласного бюджету» «За» проголосували лише 18 народних обранців.

Далі депутати фракцій «Батьківщина» та «Європейська солідарність» повідомили, що не будуть брати участь у засіданні, зазначивши, що на їхню думку очільник облради блокує роботу сесії.

Після цього Сергій Шульга провів повторну реєстрацію депутатів, яка показала, що у залі залишилися лише 20 народних обранців, тож сесія виявилася неповноважною. Тож очільник обласної ради оголосив перерву. Про те, коли відбудеться наступне засідання сесії, медіапортал DOZOR повідомить незабаром.

Переглядiв: 1463