Сесія Кропивницької міськради не підтримала проект рішення щодо організації відряджень депутатів за кордон

26.05.2023 11:20

Сесія Кропивницької міськради не підтримала проект рішення щодо організації відряджень депутатів  та депутаток за кордон сьогодні, 26 травня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, за проектом рішення передбачалося уповноважити виконавчий комітет Кропивницької міської ради приймати рішення щодо відряджень депутатів/депутаток міської ради за кордон. Цей пункт викликав обговорення серед депутатів. Також проектом рішення передбачалося, що підставою для відрядження є письмове депутатське звернення депутата/депутатки, яке повинно містити мету виїзду, завдання, пункт призначення, строки перебування за кордоном, інформацію про запрошення сторони, що приймає, програму заходів та інше з відповідними підтверджуваними документами.

За проектом рішення, депутат/депутатка Кропивницької міської ради може бути направлений/направлена у відрядження до іншої країни як самостійно, так і у складі делегацій. Оплата витрат такого відрядження здійснюється за рахунок сторони, що приймає або за власний рахунок депутата/депутатки.

Ще один пункт, який викликав обговорення у сесійній зал:

«Після завершення строку, на який було відряджено депутата/депутатку, він/вона протягом трьох робочих днів має повідомити управління апарату міської ради про своє повернення та надати письмову інформацію про результати відрядження, виходячи з його мети і завдань», -  йдеться у проекті рішення.

Підтримали проект рішення лише 20 депутатів. Через деякий час депутати наголосили на можливості повернення питання до розгляду.

Переглядiв: 678