Сестри з Кіровоградщини стали на захист України (ФОТОФАКТ)

01.05.2023 10:17

Дві рідні сестри Ольга і Людмила стали на захист України – вступили до лав 121-ї бригади тероборони Кіровоградщини. Про це повідомляється на сторінці бригади у Фейсбук, інформує медіапортал DOZOR.

Старша сестра Людмила прийшла до війська у вересні 2022 року. Не змогла всидіти вдома, допоки вся її родина була на службі.

«Я маю двох синів, вони служать в українському війську. Допоки я була вдома, мені було важко зрозуміти їх. Їх звички, спосіб життя та мотивація були мені незрозумілі, а ще й бойові дії. Моє материнське серце постійно було не на місці. І звісно ж, сестра, моя маленька рідна сестричка теж у війську. Саме ці фактори впливали на мене, коли я приймала рішення йти служити», — ділиться своїми спогадами та переживаннями Людмила.

За освітою Людмила медичний працівник. В цивільному житті до пенсії працювала за фахом. Тому питань де служити в армії не було, жінка без вагань обійняла посаду фельдшера медичної служби.

«Ще колись давно я обрала шлях і сьогодні мої знання є надважливими. Я вважаю, що порятунок наших воїнів — найголовніша моя місія. Я роблю і робитиму все можливе, аби кожен поранений залишився живим і якнайшвидше одужав», - констатує жінка.

Молодша сестра Ольга за освітою юрист, до війни працювала прокурором. Сьогодні разом із своїм сином вона вже понад рік боронить Україну.

«В мене не було жодного сумніву. На наступний день після початку повномасштабного вторгнення я пішла до центру комплектування. Це мій обов’язок, як українки, і як матері. Я поруч із сином, сестрою. З огляду на мій фах, у підрозділі я працюю в юридичній сфері. Надаю допомогу нашим військовим у правових питаннях, їх до речі, виникає чимало. А якісне пояснення того чи іншого аспекту дає воїну спокій і впевненість», - каже Ольга.

Переглядiв: 6148