Шахрайка обмінювала у пенсіонерів гроші на сувенірні банкноти

22.03.2018 15:04
image

На Кіровоградщині правоохоронці затримали 48-річну жительку одного з сіл Бобринецького району, яка видурювала у пенсіонерів гроші та давала їм фальшиві банкноти. Про це сайту DOZOR повідомили у поліції області. 

У ході розслідування поліцейські встановили, що 48-річна жителька знайшла гаманець із сувенірною купюрою номіналом 100 доларів США. Скориставшись цим, вирішила обманним шляхом заволодіти чужими коштами.

Перша спроба ошукати громадянина поважного віку завершилася для зловмисниці невдачею. Чоловік залишив у себе банкноту, щоб дізнатися  курс валют та згодом розрахуватися. Тим часом звернувся до знайомого, який і повідомив пенсіонеру, що його намагаються обдурити.

Згодом під приводом повернення боргу жителю іншого села, запевнила 89-річного чоловіка, що гроші справжні. Пенсіонер повірив жінці і віддав їй решту з отриманої суми, позбувшись 2 тисяч гривень. Чужі заощадження зловмисниця у подальшому витратила на продукти харчування та алкоголь. Іншу жінку шахрайці вдалося ошукати вже за допомогою сувенірної банкноти номіналом 500 гривень, знайденої її співмешканцем. За аналогічною схемою, начебто бажаючи повернути борг, жінка видурила у потерпілої 250 гривень. 

У даний час матеріали кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу, направлено на розгляд до суду. Підозрюваній особі загрожує покарання – до 3 років позбавлення волі.

image
Переглядiв: 1130