"Щаслива дитина - квітуча Україна: Кропивницьку галерею прикрасили дитячими малюнками (ФОТОРЕПОРТАЖ)

15.12.2022 15:09

У Кропивницькому в галереї «Єлисаветград» презентували малюнки учасників всеукраїнського конкурсу «Щаслива дитина – квітуча Україна». Конкурс проводиться вже восьмий рік поспіль. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

«Цьогоріч діти з багатьох міст України не змогли надіслати свої малюнки - через війну. Але я думаю, що 1260 малюнків, які ми отримали, це дуже добре. Зараз дітям складно: вони займаються онлайн, дехто виїхав в інші регіони чи країни. Але те, що ми отримали ці малюнки – дуже цінно. Ми проводимо цей конкурс вже вісім років, весь час ми бачили яскраві малюнки про Україну, а цього року вони особливі – уся творчість дітей надихає на перемогу. На багатьох малюнках зображений пес Патрон, низка – присвячена перемозі України у війні. Діти розуміють, що перемога буде за Україною, і це відчувається у тому, що вони зображують на своїх малюнках», - розповів засновник галереї «Єлисаветград» та конкурсу «Щаслива дитина – квітуча Україна» Микола Цуканов.

За словами засновника галереї, цьогоріч на конкурс не надійшли дитячі роботи з Харкова. Найбільше учасників – Кривого Рогу, Дніпра, Ізмаїла, а також міст з Заходу України. Додалися також і нові учасники, і ті, хто бере участь у конкурсі з початку заснування конкурсу. Микола Цуканов констатує: дитячі малюнки учасників всеукраїнського конкурсу бачать не лише у Кропивницькому, а й далеко за межами України. Наприклад, нещодавно малюнки побачили у Вашингтоні, зображення учасників минулих років теж нещодавно побачили під час виставки у Бразилії. Також малюнки українських дітей привезли до Батумі.

«У Батумі малюнки щойно надійшли. Протягом найближчого часу їх представлять в рамках великого проекту, який присвячений дітям, які постраждали під час війни в Україні. Також зараз проходить виставка у Бразилії. Два роки тому ми в цю країну надіслали малюнки дітей. Тоді була запланована виставка, але через пандемію коронавірусу її відклали. Зараз мені надіслали листа про те, що зараз у них проходить виставка, де є малюнки наших дітей. До речі, саме у Бразилії проживає найбільша українська діаспора, тож сподіваюся, що багато наших співвітчизників побачать виставку», - зазначив Микола Цуканов.

За словами засновника конкурсу, виставку можна переглянути у галереї «Єлисаветград» до березня наступного року.

Переглядiв: 2435